Logo Speeltuin 't Kraaienest
Speeltuin ’t Kraaienest

Gestart in 2013 als bestuurslid en sinds 2015 als voorzitter zet ik mij met veel plezier vrijwillig in voor speeltuin ’t Kraaiennest in de gemêleerde Nijmeegse wijk Bottendaal. De speeltuin is voor veel grote en kleine bewoners een belangrijke sociale plek. Hierbij is mijn taak primair het bewaken van de continuïteit van beheer en toezicht.

Sociale activiteiten

Om de sociale cohesie in de wijk te stimuleren, organiseert de speeltuin regelmatig extra activiteiten. Bijvoorbeeld een open podium met Koningsdag, het jaarlijkse bouwkamp en een zeskamp voor de kinderen uit de wijk. De speeltuin wordt beheerd door vrijwilligers uit de wijk en is in belangrijke mate afhankelijk van giften en donaties.

Multigeneratie-speeltoestel

Ook ben ik trots op de realisatie van een multigeneratie-speeltoestel voor zowel kinderen als ouderen met een beweegbehoefte. Dankzij het toestel ontstaat er spontaan contact tussen jong en oud. Dit in Nederland unieke project is onder andere tot stand gekomen door een intensieve samenwerking met de Gemeente Nijmegen, ZZG Zorggroep, SWON (ouderenwerk Nijmegen) en Fysiotherapie Bottendaal.